De Nederlandse zangeres Pitou heeft een eigentijdse en sobere benadering van de muzikale werkelijkheid. Op 8 september 2016 presenteerde deze veelzijdige zangeres haar debuut-album in een uitverkochte Vondelkerk in Amsterdam. Een mini-cd met ‘slechts’ zeven titels waarmee Pitou bewijst dat haar persoonlijke aanpak getuigt van talent, lef en originaliteit.

 English version below

Pitou (Nicoleas) valt op door haar bijzonder elastische, mooie en heldere stem. Met gemak buigt, kruipt en kwispelt haar stem langs de melodie, zichzelf op gitaar begeleidend waarop ze de meest noodzakelijke tonen tokkelt (in enkele stukken bijgestaan door Vincent Arp op gestreken bas en viool aangevuld met wat handpercussie). Hierdoor krijgt haar stem alle ruimte en schittert deze in expressie, van hoog naar laag. Ze wordt verder bijgestaan door diverse meerstemmige vocalen, die ze zelf zingt (zoals in prachtig volledig a capella gezongen ‘Walls‘). Vocalen die als een harmonisch instrument om haar stem heen krullen en zorgen voor een warme (uitgebreide) harmonie. Ze zingt in het Engels met teksten die o.a. handelen over liefde. Alhoewel haar stem allerlei associaties oproept en doet denken aan diverse zangeressen, is haar uitvoering en muzikale aanpak uniek. Pitou is een naam om te onthouden want dit talent zal uitgroeien tot een grote ster. Wellicht voor een klein select publiek maar die zullen haar op handen dragen!

English version

The Dutch singer Pitou has a contemporary and sober approach to her music. On September 8 (2016), this versatile singer presented her debut album at a sold out Vondelkerk at Amsterdam. On her mini CD, with ‘only‘ seven titles, Pitou proves to be a very personal and talented artist with audacity and originality.

Pitou (Nicoleas) stands out with particularly elastic, beautiful and clear voice. Easily bend, crawl and wags her voice along the melody, accompanying herself on guitar on which she strums the most necessary tones (with a few pieces assisted by Vincent Arp on double bass and violin with some additional hand percussion). In this way her voice gets all the space and shines in it’s expression, from high to low. She’s supported by several polyphonic vocals, which she sings herself like the gorgeous full a cappella song ‘Walls’. Her vocals are like a harmonic instrument in which she creates warm (extended) harmonies. She sings in English with texts dealing among other things about love. Although her voice evokes all kinds of associations and reminiscent of several singers, her musical approach is absolute unique. Pitou is a really a name to remember. Although, maybe her music might be for a small select audience but she will be in their hearts for ever!

  • Pitou: ‘Pitou’ (Mink Records)

© Mattie Poels.