Er komen geregeld CD’s op de markt die veel te weinig aandacht hebben gekregen. Daar is ‘Take Flight‘ van de Amsterdamse zangeres en harpiste Habiba er een van. Dit album kwam uit in 2013 en is een sprookjes-achtige CD waarop ze wordt bijgestaan door zo’n tien gastmusici. Via jazz, pop, blues en folk creëert ze een geheel eigen intieme en kleurrijke sfeer.  

English version below

De muziek van Habiba is sprankelend, beweeglijk en afwisselend. Soms luchtig zoals ‘Tip Toe‘ of ‘Raining in my car‘, dan weer dromerig: ‘Does It mean Anything‘ of het nostalgische ‘I wasn’t born here‘ dat met zijn aparte harmonieën een geheel eigen ambiance creëert. Ze zingt in het engels en valt op door haar heldere stem, met een mooie dictie, soms unisono, dan weer meerstemmig. Ze schreef alle stukken voor haar debuut-cd ‘Take Flight’ waarop ze op geraffineerde wijze diverse muziekstijlen met elkaar verbindt. De harp is daarin het katalyserend instrument dat in veel stukken te horen is, met in ‘Lost Boy‘ zelfs een harpsolo. Naast de harp horen we een wisselende combinatie van (contra)bas, percussie, gitaar, viool, twinkelende belletjes en klokkenspel. Steeds die verschillende kleuren zijn een genot dat hier en daar nog wordt aangevuld met sound-design van Hugo Verweij. ‘Take Flight’ is een prachtige CD met verzorgde, en met aandacht gecomponeerde muziek. Wie destijds het album heeft gemist, bij deze de herkansing!

Meer muziek van ‘Take Flightklik hier

English version

There are a lot of CD’s which don’t get the attention they need. One of them is ‘Take Flight‘ by the Amsterdam based singer and harpist Habiba. This album was released in 2013. A lovely fairy-like CD on which she is assisted by ten guest musicians. In a combination of jazz, pop, blues and folk she creates a unique intimate colourful atmosphere.

More music of ‘Take Flightclick here

Habiba’s music is sparkling, lively and varied. In a unique atmosphere we hear songs like ‘Tip Toe‘, ‘Raining in my car‘, or the dreamy sound of ‘Does It Mean Anything’ and the nostalgic ‘I was not born here’. Habiba sings in English with a distinguished and clear voice, with a beautiful diction, sometimes unison, sometimes with her own harmonic vocals. She wrote all the pieces for her début CD ‘Take Flight’ on which she connects various music styles. The harp is the catalytic instrument, heard in many pieces, with a solo part in ‘Lost Boy’. Besides the harp there’s a varied combination of (double) bass, percussion, guitar, violin, twinkling bells and chimes. Delightful, supplemented with sound design by Hugo Verweij. ‘Take Flight’ is a remarkable CD and for those who missed the album, this is your second chance!

  • Habiba; ‘Take Flight‘ (Eigen Beheer – www.habiba.nl)
  • Pictures by Colin Wilson

© Mattie Poels.